Groei

  • Image description

Shibari

Wat is Shibari?
Dat vind ik misschien nog wel de lastige vraag, omdat er zoveel voelen bij komt kijken. Shibari komt uit Japan en heeft al vele variaties ondergaan. Van samurai gevangenschap > erotische kunst > underground BDSM >... tsja.
Wat is vooral nu voor ons? Vooral Japanse bondage, esthetiek en het overgeleverd zijn aan de bondagetechniek hebben een belangrijke rol. En een ontzettend mindfuck, want ja, je wordt ook uiteindelijk vastgebonden in jute touw.

Shibari gaat vooral over vertrouwen, veiligheid, aandacht en toewijding, zodat jij als ontvanger (de bunny) vooral de uitnodiging mag voelen dat je mag loslaten. Letterlijk en figuurlijk mag leunen op de ander. Soms ben je er ontzettend met jouw aandacht bij en soms zit je in jouw eigen bubbel en hoor je de muziek even niet eens meer.

“Laat je verrassen, het is niet wat je denkt!„

En Shibari houdt uiteraard ook in dat je geheel of gedeeltelijk wordt vastgeknoopt met natuurlijke touwen. En dan komt een stukje mindfuck om de hoek kijken. Hoe strak of vast je misschien ook zit of ligt, er kunnen allerlei ervaringen ontstaan. Je kunt een ontzettende ruimte en vrijheid ervaren of je heel compact voelen en heel veel geborgenheid.

Waarom Shibari?
Mensen houden ervan om vastgebonden te worden om alles even uit te schakelen, om andere zintuigen aan te scherpen, om de controle uit handen te geven, om zich over te geven, om grenzen te verkennen, om zich te uiten omdat ze de geluiden en de geur van de touwen kunnen ervaren en het gevoel van de touwen die over hun lichaam bewegen. Om liefdevol aangeraakt te worden, gekoesterd, geliefd te voelen, geknuffeld te worden. En dat alles binnen een énorme veilige setting. Dus uiteraard stop is ook stop, altijd! Ook na meerdere malen vastgebonden te zijn geweest, ontdek je steeds nieuwe mogelijkheden en nieuwe inzichten tijdens en na sessies.

Voor wie?
Shibari is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in overgave, loslaten, touwen en de emotioneel intense interactie met ons als knoper. Omdat er veel manieren zijn waarop het touw kan worden gebruikt, is er voor elke richting iets te vinden. Dit kan speels, uitdagend, therapeutisch, dominerend, ontdekkend, emotioneel en nog veel meer zijn. En dus ook geschikt voor ieder lichaamstype.

Hoe zit een sessie er grofweg uit?
We beginnen met een korte intake. Wat zijn jouw wensen, ervaringen en/of beperkingen? En hoe kunnen we samen een veilige setting maken.
Op de verwarmde mat wordt de sessie zelf gegeven. Met een mooie opbouw gaan we aan de slag en zijn er meerdere momenten van vastgebonden en loskomen. Daarna krijg je ruim de tijd om weer te landen, want je kunt ècht van ver komen.
Na eventueel aankleden kun je nog rustig even wat drinken en/of ervaringen delen.

Hoe te ontvangen?
Vooral comfortabele kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen is prettig of bijvoorbeeld een topje en een broekje, lingerie (wel een bh zonder beugel) of naakt, wij hebben geen voorkeur. Ook daarin valt op verschillende manieren weer iets anders te beleven. Het touw voelt op stof namelijk weer anders dan op jouw blote huid.

Door wie?
André geeft deze sessies aan zowel mannen als vrouwen en Michelle geeft deze alleen aan vrouwen.

Prijzen

€ 150 voor 2 uur