Onze praktijk

  • Image description

De eerste keer massage

Hoe gaat één en ander in zijn werk als je een massage wilt...

Voorafgaand aan de massage

Lekker makkelijk... je bent meteen aan de beurt. Er zit altijd genoeg ruimte tussen mijn afspraken met clienten.

Als je binnen bent, praten we eerst kort over de wellicht komende sessie: wat is jouw wens, zijn er beperkingen of gevoeligheden waarmee ik rekening moet houden? Kortom... hoe voelt het lijf vandaag? Als je voor het eerst bij mij komt, zal ik hier wat meer tijd voor nemen en je ook kort wat vertellen over de soorten massages die ik geef.

Vervolgens kun je eventueel nog naar het toilet gaan, zodat je heerlijk ontspannen aan de massage kunt beginnen.

“Wat kan ik allemaal verwachten als alles nieuw is?„

Helemaal bloot?

Dit bepaal je zelf. Bij massages op deze website behandel je zo veel mogelijk het héle lichaam, maar het uitkleden gaat de een makkelijker af dan de ander: iedereen heeft nu eenmaal een eigen voorgeschiedenis en karakter. Daarom geldt voor mij als uitgangspunt: doe zo veel uit als dat je zélf prettig vindt. Ieder lichaam is uniek en... cliché maar... iedereen mag er zijn welke bouw je ook hebt.

Hoe gaat dat in praktijk?

Ik nodig je uit om je uit te kleden in de massageruimte, ik stap even buiten de ruimte. Zodra je op tafel of de mat ligt, krijg je een groot zacht badlaken/doek over je heen. Tijdens de massage blijf je voor het grootste deel onder een badlaken of doek liggen. Alleen het deel van je lichaam dat op dat moment gemasseerd wordt, is onbedekt. Sommige bezoeksters wachten eerst tot ze op de tafel liggen en doen dan hun bh uit. Je bent er helemaal vrij in. Doe net zoveel uit als dat voor jou fijn voelt.

De massage

Rug, benen, voeten, buik, armen, nek en hoofd: alles komt aan de beurt, totdat je je niet meer bewust bent van afzonderlijke lichaamsdelen, alleen maar van het geheel en van de aanraking/ontspanning. Als ik je zachtjes aanraak en zeg dat het klaar is, kan het zijn dat je van ver weg komt. Ik laat je even 'landen', zodat je kunt nagenieten en in je eigen tempo tot jezelf kunt komen.

Als je wilt praten tijdens de sessie, prima. Wil je liever zonder woorden ontspannen, ook goed. Ik pas me geheel aan je aan.

Als je iets minder prettig vindt, zeg het gewoon. Wil je diep zuchten, boosheid of anders 'oud' uiten, houd het niet tegen. Mocht iets je raken en voelt het alsof je even zou willen huilen: ook dat komt voor. Voel je veilig? Laat de tranen gewoon lopen, het lucht enorm op en bespaart je hoofdpijn.

Alles wat er gebeurt of wat jij wilt bespreken blijf tussen vier muren. Ook mijn beroep heeft zijn beroepsgeheim.

Na afloop van de massage

Na afloop van de massage kun je gewoon nog even rustig blijven liggen en langzaam weer bij komen.
Ik heb de tijd en het zou zonde zijn als je dat ontspannen gevoel snel verliest. Ik verlaat de ruimte waar jij ligt.

Ga eerst rustig zitten voordat je gaat staan.
Je kunt de handdoeken gebruiken om eventuele olie van je huid af te vegen. Kleed je weer rustig aan.
Daarna kom ik weer terug in de ruimte met wat water voor je.

Praktische zaken

- Ook als je naar huis gaat, doe het rustig aan, je kunt namelijk qua gevoelens in jouw lijf van 'ver' komen
- Probeer thuis ook nog wat extra te drinken. Massage laat afvalstoffen vrijkomen en door wat meer te drinken plas je dat weer gemakkelijk uit. Het voorkomt tevens hoofdpijn en/of een loom gevoel
- Ik gebruik geurloze saffloerolie (distelolie) bij het masseren. Dit geeft geen vlekken en jouw huid is niet te vet
- Wierook en geurkaarsen gebruik ik niet, dus ben je gevoelig voor luchtjes, dan zul je in mijn praktijk daar geen last ondervinden
- Om de massage zo soepel mogelijk te maken vraag ik je om eventuele sieraden zo veel mogelijk uit te doen
- Als je ondergoed aan wilt houden dan is dat uiteraard prima, ik dek het randje textiel dan af met een handdoek