Ontwakende sessies

  • Image description

Sessies tijdens en na de overgang

In mijn praktijk krijg ik, vooral de laatste tijd, veel vrouwen die flink last hebben van overgangsklachten. Daarom vond ik het wel eens tijd om daar even een extra licht op te schijnen.

Hoe een lijf fysiek kan veranderen en welke klachten daar zoal bij kunnen horen, dat weten we allemaal best goed.
Maar hoe er alternatief of energetisch naar wordt gekeken is veel minder bekend.

Vergelijk jouw lichaam met een antenne... de vibraties, of noem het radiogolven, pikken het maatschappelijke beeld op van ja hoor, we gaan de overgang in. Nou, dat wordt dus in de nacht badend in het zweet wakker worden, hittegolven, lager libido, vaginale droogte en ga zo maar door. Je krijgt constant de boodschap mee.
Vergelijk het even met overal nieuws over terreur. Je voelt een angst die niet van jou is, maar het 'hangt' er en het wordt van jou. Kortom jouw lichaam reageert op iets externs waar jijzelf normaliter helemaal niet mee bezig bent. Je neemt het beeld automatisch over.
Hoe meer weerstand jij voelt als in 'oh jee ik ga vet in de overgang' des te meer je aanwakkert aan spanning.

Ook al klinkt het als erg makkelijk gezegd, er zit hier ook een stukje 'keuze'  in.
Als jij meer kunt zakken in jouw lichaam en het kunt liefhebben (zonder verwachting) en wat kan ikzelf doen om te zorgen voor ontspanning of het verwerken van oude zaken dan ga je meer in de overgave en in een stuk rustiger vaarwater dan 'oh jee, het is mijn tijd geworden'.

De overgang wordt in sommige culturen gezien als de overgang van de jonge vrouw/moeder naar de wijze vrouw. Bezinning, rust, wijsheid, rustig verder kunnen gaan met de opgedane kennis tot nu toe.
Echter jouw lichaam wil ook schoner de verdere toekomst in gaan. Klachten die er altijd al waren of die sluimerend aanwezig waren worden nu ook nog even flink aangekaart. Oude patronen en klachten worden dus nu extra uitvergroot.

Het fysieke stuk in de vorm van massage/lichaamswerk is een prima manier om spanning in jouw lijf aan te pakken en daar kan deze sessie dan ook zeker goed aan bijdragen. Spanning rond jouw borstkas/ademhaling/borsten kan nu meer aanwezig worden.... onderrug/bekken... onderbuik/bekken... Allemaal plekken die het vanwege de hormonale veranderingen nu nog zwaarder hebben qua zoeken naar evenwicht (redelijk vergelijkbaar als ook tijdens een flinke menstruatie).

Ook tijdens de overgang kunnen we samen uitstekend zoeken naar maatwerk qua lichaamswerk waar jij tegen aan loopt. Een heleboel spanning kan vaak worden verminderd en zelfs worden verwijderd als je je letterlijk overgeeft aan wat jouw lichaam jou heeft te vertellen in de vorm van spierspanning en bewaard afval.

Nieuwsgierig? En met een open blik en communicatie bereid om meer bewust te worden van 'jij'? Dan nodig ik je gráág uit.

Prijzen

€ 65,00 voor 1 uur
€ 95,00 voor 1,5 uur

Ook beschikbaar als voordelige strippenkaart van 5 sessies